Toont alle 4 resultaten

De Loxone Miniserver is een essentieel onderdeel van het home automation-systeem en is verantwoordelijk automatiseren van functies in een slimme woning.

Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en functies van de Loxone Miniserver:

  1. Centrale Besturing: De Loxone Miniserver is het centrale besturingspunt voor alle apparaten en sensoren in een smart home. Het verzamelt informatie van verschillende sensoren en stuurt opdrachten naar actuatoren en apparaten om de gewenste automatiseringstaken uit te voeren.
  2. Gebruiksvriendelijke Software: De Miniserver wordt geconfigureerd en geprogrammeerd met behulp van de Loxone Config-software. Dit is een gebruiksvriendelijke interface waarmee gebruikers de gewenste automatiseringsscenario’s kunnen instellen en aanpassen.
  3. Sensoren en Actuatoren: De Miniserver kan worden aangesloten op een breed scala aan sensoren, zoals bewegingssensoren, temperatuursensoren, lichtsensoren en meer. Het kan ook actuatoren aansturen, zoals verlichting, rolluiken, verwarmingssystemen, enz.
  4. Scènes en Automatisering: Met de Loxone Miniserver kunnen gebruikers complexe automatiseringsscenario’s en scènes creëren. Bijvoorbeeld, het kan worden geprogrammeerd om de verlichting automatisch aan te passen op basis van de tijd van de dag of de aanwezigheid van mensen in een kamer.
  5. Veiligheid en Beveiliging: De Miniserver kan worden geïntegreerd met beveiligingsfuncties, zoals alarmen, camerasystemen en toegangscontrole. Hierdoor kunnen gebruikers hun huis beveiligen en bewaken via het Loxone-systeem.
  6. Energiebeheer: Het Loxone-systeem, aangestuurd door de Miniserver, kan het energieverbruik in een woning optimaliseren. Dit omvat het regelen van de verwarming, koeling en verlichting om energie-efficiëntie te bevorderen.
  7. Afstandsbediening en Toegang: Gebruikers kunnen de Loxone Miniserver op afstand bedienen via een smartphone, tablet of computer, wat zorgt voor gemakkelijke toegang tot het huisautomatiseringssysteem, zelfs als ze niet thuis zijn.
  8. Uitbreidbaarheid: Het Loxone-systeem is schaalbaar en kan worden uitgebreid met extra modules en extensies, waaronder de eerder genoemde Loxone Extensions, om extra functionaliteit toe te voegen aan het systeem.